Malzemeler:
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 bardak küllü su
1 paket karbonat
1 kase nişasta
1 yemek kaşığı tarçın
¼ limon
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2 bardak su
6 adet karanfil
¼ limon
Yapılışı:
2 su bardağı una 2 yumurta kırılır. 1 bardak küllü su un ve yumurtanın üzerine dökülür. Karbonat eklenerek hamur karıştırılıp yoğurulur. 3 su bardağı seker ve 2 bardak su kaynatılır. İçine 6-7 dal karanfil atılır ve çeyrek limon sıkılır. Kaynayan şerbet soğutulur. Yoğrulup dinlenen hamur bezelere bölünüp, nişasta ve un serpilerek açılır. Küçük dikdörtgen şeklinde dilimlenen hamur parçaları ortasından büzülerek fiyonk şekli verilir. İstenirse hamur farklı şekillerde de hazırlanabilir. Hazırlanan hamurlar cızırdayan sıvı yağda nar gibi kızartılıp soğutulan şerbete atılır. Şerbetini çeken tatlılar servis tabağına alınır ve üzerine tarçın serpilir.
Mafiş sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN