Malzemeler:
1 kg. kuşbaşı dana eti
3 adet patlıcan
2 kase pirinç
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 tutam karabiber
Yapılışı:
1 kg. kuşbaşı dana eti haşlanır. 1 adet kuru soğan yemeklik soğranır. Patlıcanlar alacalı soyulup doğranır ve kızgın yağda kızartılır. Haşlanan etler yemeğin pişeceği derin bir tencereye alınır ve soğanla birlikte sotelenir, 1 adet küçük küçük doğranmış kırmızı biber eklenir. 2 diş sarımsa ve 1 tutam karabiberle lezzetlendirilir. Kavrulan etin üzerine kızarmış patlıcanlar döşenir. Patlıcanların üzeri 2 kase yıkanıp süzülmüş pirinçle kaplanır. Etin suyundan 2 kepçe dökülüp yemek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Tencere ocaktan alınır ve servis tabağına ters çevrilir.
Maklube servise hazırdır.