Malzemeler:
500 gr kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı pirinç
3 adet patlıcan
3 adet yeşil biber
2 büyük boy patates
Yapılışı:
Kuzu etleri düdüklü tencereye alınır ve etlerin üzerini geçecek kadar su ilave edilip haşlanır.Patlıcanlar alacalı soyulur ve boyuna ince ince kesilir. Her petlıcan dilimi orta kalınlıkta şeritler halinde doğranır. Doğranan patlıcanların kararmaması ve acılığını alması için tuzlu su hazırlanır ve patlıcanlar içinde bekletilir.Tencereye 1 çay bardağı sıvıyağ ilave edilip kızdırılır. Patlıcanların suyu süzülüp, kağıt havlu ile nemi alınır. Kızgın yağda kızartılır. Yeşil biberler de ince şeritler halinde doğranır ve patlıcanların ardından kızartılır. Patates de parmak şeklinde doğranır ve kızartılır.Haşlanan etler geniş bir tencereye yerleştirilir. Üzerine patlıcanlar koyuluyor. Patlıcanların üzerine patates ve biber ler de yerleştirilir. 3 su bardağı pirinç yıkandıktan sonra tenceredeki kat kat malzemenin üzerine eklenir. Pirinç, malzemelerin üzeri görünmeyecek şekilde yayılır. Etin suyu da eklenip kısık ateşte pişirilir. Tencerenin ağzına servis tabağı kapatılır ve ters çevrilir.
Maklube servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN