Malzemeler:
200 gr dana kıyma
200 gr kuzu kıyma
6 patlıcan
3 domates
2 sivribiber
½ soğan
3 diş sarımsak
½ demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Ayçiçek yağı
Salçalı su:
1 kaşık salça
2 bardak sıcak su
Tuz
Yapılışı:
6 patlıcan kabukları soyulmadan parmak kalınlığında doğranır, tümü tavada kızartılır. Köftesinin harcı için 200 gr dana kıyması, 200 gr kuzu kıyması, ince kıyılmış yarım demet maydanoz ve yarım soğan, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve1 tatlı kaşığı karabiber karıştırılır ve yoğrulur. Domatesler dilim dilim doğranır. Malzemeler, bir fırın tepsisine ikişer patlıcan ve köfte, arasına 1 dilim domates koyularak dizilir. Üzeri 2 sivribiberle süslenir. 1 kaşık salça, 2 bardak sıcak su ve tuzla hazırlanan salçalı su üzerine gezdirilir, 200 derecedeki fırında pişirilir.
Maldum, servise hazırdır.