X
X

Malhıtalı Aş tarifi

25.03.2013 Pazartesi 10:31 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Malhıtalı Aş tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı salça
Sosu için;
2 adet soğan
1 yemek kaşığı tatlı pul biber
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
2 su bardağı mercimek ve 1 su bardağı bulgur karıştırıldıktan sonra güzelce yıkanıp süzülür. Bulgur ve mercimek yemeğin pişeceği tencereye alınır ve malzemelerin üzerine 1 parmak çıkacak kadar su koyulur. Bulgur ve mercimek koyu bir kıvam alana kadar arada karıştırılarak pişirilir. Koyulaşmaya başlayınca 1 yemek kaşığı salça katılır. Özleşen yemek; 1 bardak sıcak su eklenerek biraz daha pişirilir. Sosu için; 2 adet soğan küçük küçük doğranıp 1 çay bardağı sıvı yağ ile kavrulur. Kavrulan soğana 1 yemek kaşığı tatlı pul biber eklenir. Yemek servis tabağına koyulur ve üzerine soğanlı biberli sosu dökülür.
 
Malhıtalı Aş servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI