X
X

Malhuta tarifi

04.06.2012 Pazartesi 10:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Malhuta'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
½ kg kuzu ya da dana eti
½ su bardağı siyah mercimek
½ kg irinti
 
Üzeri için:
1 ½ servis kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kişniş
 
Yapılışı:
Yarım su bardağı siyah mercimek yıkanıp süzülür ve tencerenin yarısına kadar su konarak kaynamaya bırakılır, kaynadığı zaman yarım sürahi kadar soğuk su ilave edilir ve tekrar haşlanır. Yarım kilo kuşbaşı dana eti bir çay kaşığı tuz ve çok az suyla kendi buharında pişirilir.  Etler ve etin suyu mercimeğe ilave edilir, yarım kilo irinti de eklenir, az sulu kalacak şekilde kadar pişirilir.
 
1,5 tahta kaşığı tereyağı eritilip üzerine gezdirilir, son olarak tavada birkaç kez çevrilen 1 yemek kaşığı kişnişi serpilir.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI