CANLI YAYIN
Malzemeler:
½ kg kuzu ya da dana eti
½ su bardağı siyah mercimek
½ kg irinti
Üzeri için:
1 ½ servis kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kişniş
Yapılışı:
Yarım su bardağı siyah mercimek yıkanıp süzülür ve tencerenin yarısına kadar su konarak kaynamaya bırakılır, kaynadığı zaman yarım sürahi kadar soğuk su ilave edilir ve tekrar haşlanır. Yarım kilo kuşbaşı dana eti bir çay kaşığı tuz ve çok az suyla kendi buharında pişirilir. Etler ve etin suyu mercimeğe ilave edilir, yarım kilo irinti de eklenir, az sulu kalacak şekilde kadar pişirilir.
1,5 tahta kaşığı tereyağı eritilip üzerine gezdirilir, son olarak tavada birkaç kez çevrilen 1 yemek kaşığı kişnişi serpilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN