CANLI YAYIN
Malzemeler:
1 kg mantar
1 su bardağı pirinç
4 adet soğan
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1 su bardağı pirinç sıcak suyla ıslatılır. Mantarlar ve soğanlar doğranır. Doğranan soğanlar 1 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvı yağ ile kavrulur. Pembeleşen soğanlara mantarlar eklenir. Pirinç süzülüp soğanla sotelenen mantara eklenir. 1 çay kaşığı karabiber ve arzuya göre tuz eklenen mantar ve pirincin üzerine su dökülür ve pişmeye bırakılır. Pişen yemek yarım demet maydanozla karıştırılır.
Mantar Diblesi servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN