Malzemeler:
1 ½ kg. dana kuzu karışık kıyma
5 orta boy kuru soğan
3 tatlı kaşığı karabiber
Hamuru için;
500 gr. un
1 tutam tuz
Su
Yapılışı:
1 buçuk kilo kuzu dana karışık kıyma, küçük küçük kıyılmış 5 orta boya soğan ve 3 tatlı kaşığı karabiberle birlikte özleştirilir.
Hamuru için; Yarım kilo unun üzerine bir tutam tuz serpilir, biraz suyka birlikte yoğrulur. Hamur 2 eşit bezeye ayrılır. İlk beze açılır, su bardağının ağzıyla kesilir. Her hamurun ortasına kıymalı iç yerleştirilip bohça gibi kapatılır. İkinci beze de açılır, bu sefer bardak ağzı yerine küçük bir kasenin ağzıyla kesilip daha büyük mantılar hazırlanır. İki farklı boyda kapatılan mantılar buharda pişirilir.
Mantı; arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya sarımsaklı sirkeyle servis edilir.