Malzemeler:
Baklavalık yufka
1 kase ceviz
2 yemek kaşığı şeker
500 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
1 kg şeker
1 litre su
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için;
Antep fıstığı
Yapılışı:
Şerbeti için; 1 kilo şeker 1 litre su ile kaynatılır, 1 yemek kaşığı limon suyu eklenip ocaktan alınır. 1 kese ceviz içi çekilir ve 2 yemek kaşığı şekerle harmanlanır. 500 gr tereyağı eritilir ve 1 çay bardağı sıvı yağ ilave edilir. İlk yufkanın üzerine ceviz içi yerleştirilip sarılır ve gül şeklinde kaplanıp yağlanmış tepsinin ortasına yerleştirilir. Sıradaki yufkalar da cevizle birlikte katlanıp, tepsideki gülşeklinde yufkanın etrafına sarılır. Kalan tereyağı tepsidei iikramın üzerine döküldükten sonra ortalamam 180 derecedeki fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üçgen şeklinde dilimlenip üzerine ılık şerbeti dökülür ve Antep fıstığı ile süslenir.
Maraş Kıvrımı servise hazırdır.