Malzemeler:
3 su bardağı kızılcık
2 su bardağı haşhaş
250 gr tereyağı
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
2 damla limon suyu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Kızılcıklar süzgeçten geçirilip tencereye alınır ve 2 su bardağı toz şekerle koyulaşana kadar pişirilir. Pişen marmelata 2 damla limon suyu eklenir. Hamuru için; 250 gr tereyağı, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurta, 1’er paket kabartma tozu ve vanilya harmanlanır. Azar azar un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamurdan cevizden biraz küçük bezeler yapılır. Elde yuvarlanan bezeler haşhaşa batırılır ve ortalarına bastırılarak çukurlar açılıp tepsiye dizilir. Haşhaşlı kurabiye hamurları önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişmeye bırakılır. Pişip biraz soğuyan kurabiyelerin ortasına kızılcık marmelatı doldurulur.
Marmelatlı Haşhaşlı Kurabiye servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN