CANLI YAYIN
Malzemeler:
500 gram kuzu eti
1 kase kuru patlıcan
1 kase kuru domates
1 kase kuru biber
2 adet soğan
5 diş sarımsak
3 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
Kurutulmuş patlıcan, domates ve biber sıcak su dökülerek yumuşatılır. 500 gram kuzu eti suyunu çekene kadar kavurulur. Kıyılan iki soğan etlerle buluşturularak kavurulmaya devam edilir. 3 yemek kaşığı salça kavurulan et ve soğana eklenir. Sıcak suda yumuşayan kuru sebzeler de süzülüp kavrulan malzemeyle harmanlanır. 5 diş sarımsağı incecik kıyıp yemeğe eklenir. Bir tatlı kaşığı tuz serpilen malzemelere sıcak su eklenerek pişirilir.
Meftune sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN