CANLI YAYIN
Malzemeler:
4 hazır yufka
1 su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
İçi için:
2 su bardağı haşlanmış mercimek
2 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, kimyon
Yapılışı:
Soğan küçük küçük doğranıp tavada yağla kavrulur. Haşlanmış mercimek, tuz ve kimyon eklenip biraz daha kavrulduktan sonra ocaktan alınır. Birinci yufka düz bir zemine yayılır. Üzerine yağ-su karışımı sürülür. İkinci yufka üzerine serilip tekrar su-yağ karışımı sürülür. Yufka 8 eşit parçaya bölünür. Yufkaların içine mercimekli harçtan koyulup sigara böreği şeklinde sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.