Malzemeler:
• 200 gr. mürdüm eriği
• 2 su bardağı yeşil mercimek
• 1 çay bardağı yarma
• 1 çay bardağı bulgur
• 3 orta boy soğan
• 3 adet yeşil biber
• 1 su bardağı domates konservesi veya 2 yemek kaşığı salça
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı kuru nane
Yapılışı:
Mürdüm erikleri ortadan ikiye kesilerek çekirdekleri çıkarılır. Yarma, bulgur ve yeşil mercimek yıkanır ve süzülür. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenen tencerede 1 taşım kaynadıktan sonra biraz daha su eklenir ve mürdüm erikleri de ilave edilerek pişmeye bırakılır.Soğanlar ve biberler yemeklik doğranır. Doğranan soğan ve biberler tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. İçine salça veya domates konservesi eklenir. Nane de ilave edildikten sonra biraz zeytinyağı konur.Arzuya göre tuzu da eklenen harç, kaynayan çorbaya ilave edilir. Tüm malzemeler yumuşayıp pişince Mercimekli Kırık Yarmalı Erikli Çorba servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN