X
X

Mercimekli Pilav tarifi

04.03.2013 Pazartesi 11:38 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Mercimekli Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 bardak pirinç
1 bardak mercimek
1 bardak bulgur
4 bardak hindi suyu
2 adet soğan
2 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
2 kaşık tereyağı
1 kaşık sıvı yağ
 
Yapılışı:
İki bardak pirinç, birer bardak bulgur ve mercimek, dört bardak hindi suyu ve bir bardak suda pişirilir. Küp küp doğranan 3 soğan tereyağında kavurulur. Üzerine eklenen salça, 2 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiberle soğanlar karıştırılarak  kavurulur. Pirinçli, bulgurlu mercimekli pilavla baharatlarla kavurulan soğanlar harmanlanır. Pilav demlenmesi için bekletilir. Servis tabağına alındığında istenirse üzerine hindi eti koyulur.
 
Mercimekli pilav sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI