Malzemeler:
300 Gram kemikli et
250 Gram dana kuşbaşı
Asma yaprağı
1 Kase yeşil mini mercimek
1 Kase aşlık (Çekilmiş buğday yarması)
4 Adet Kuru soğan
1,5 Kaşık domates salçası
1,5 Kaşık biber salçası
1 Çay bardağı ayçiçeği yağı
1 Demet maydanoz
1 Demet dereotu
2 Tatlı kaşığı pul biber
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı reyhan
Sosu için:
2 Adet orta boy soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane
Yapılışı:
4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. 1 Demet maydanozu ve 1 demet dereotunu ince ince doğrayın. Bütün malzemeleri derin bir kaba alın ve karıştırın. Üzerine pul biber, nane ve reyhan ekleyin. Sıcak suda beklettiğiniz mercimeği ve aşlığı ilave edip bütün malzemeleri iyice karıştırın. 1 çay kaşığı ayçiçeği yağı, 1 Yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçasını da ekleyip, bütün malzemeleri karıştırın.Derin bir tencerenin dibine 300 Gram kemikli et ve 250 Gram dana kuşbaşı etini dizin.İç malzemeyi asma yapraklarına sıkı sıkı sarıp, etlerin üzerine yerleştirin.Tencerenin yarısına kadar su doldurup, üzerine tabak kapatarak, kısık ateşte pişmeye bırakın. Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyip; soğanı, salçaları ve baharatları kavurun. Suyu kaynayınca, hazırladığınız sosu üzerine ekleyip bir taşım kaynatın.Servis kabına tencereyi ters çevirerek dolmaları çıkartın ve servis yapın.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN