Malzemeler:
1 kg dana kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 büyük boy kuru soğan
1 yumurta3 yemek kaşığı un
3 diş sarmısak
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
1 tutam maydanoz
Yapılışı:
Ekmek içileri ıslatılır ve parçalanır. Kuru soğanlar rendelenir. Kıymanın üzerine ekmek içleri ve soğan eklenir. 1 yumurta, tuz, karabiber, nane ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek tüm malzemeler iyice özleşene kadar yoğrulur. Köftelere şekil verilip kızartılır.Meyanesi için; 3 yemek kaşığı un sıvıyağda kavrulur. Üzerine kırmızı biber ve su ilave edilir. Arzuya göre tuz eklenir. Kızartılan köfteler meyanenin içine ilave edilip karıştırılır. Sarmısaklar küçük küçük kıyılır ve 1 limonun suyu ile sos hazırlanır. Köftelerin üzerine gezdirilir.
Meyane Köftesi servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN