X
X

Meyir tarifi

09.04.2012 Pazartesi 11:13 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Meyir'in tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
5 kilo keçi yoğurdu
6 Adet patlıcan
6 Adet sivri biber
1 Kase yarma
1 Su bardağı pilavlık bulgur
3 Litre su
 
Sosu için:
2 Adet kuru soğan
1/2 Su bardağı zeytinyağı
 
Yapılışı:
5 kilo keçi yoğurdu, 3 litre su ile çırpılarak bir ayran elde edilir ve ocakta sürekli karıştırılarak kaynatılır. 1 Yemek kaşığı tuz ilave edilir.  Önceden suda bekletilmiş 1 kase yarma ve yıkanmış 1 su bardağı bulgur ocaktaki yoğurda ilave edilir. Patlıcanların kabukları soyulur, sapı kesilmeden boyuna dört kesik atılır ve tuzlu suda bekletilir. 6 adet sivri biber boyuna kesilir ve yoğurdun içine atılır. Tuzlu suda bekletilen patlıcanların suyu sıkılır ve tencereye eklenir. Patlıcanlar güzelce piştikten sonra tencereden çıkartılır ve başka bir kapta ezilerek tekrar tencereye ilave edilir ve soğumaya bırakılır. 2 adet kuru soğan yemeklik doğranır ve yarım bardak zeytinyağı ile kavrulur. Çorba soğuduktan sonra, soğanlı zeytinyağı sosu üzerine gezdirilir ve servis edilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI