CANLI YAYIN
Malzemeler:
Hamur için:
Yarım kg un
Su
Şerbet için:
1.5 kg şeker
1.5 litre su
3 tatlı kaşığı baharat karışımı (Yenibahar, toz tarçın, karanfil, zencefil)
Üzeri için:2 su bardağı çekilmiş ceviz
Yapılışı:
Un ve su karıştırılıp sert bir hamur elde edilir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp masa üzerinde yuvarlanarak galeta şekli verilir. Bıçakla hamurlar kesilir. Hamurlar ince delikli süzgeç üzerinde ters çevirilerek şekillendirilir. Derin bir tencereye su ve şeker alınıp kaynatılır. 2 tatlı kaşığı toz baharat karışımı eklenip karıştırıldıktan sonra hamurlar eklenir. Hamurlar pişip suyun yüzeyine çıkınca kalan toz baharat karışımı ve ceviz yayılır.