X
X

Mimbar Dolması tarifi

01.02.2012 Çarşamba 11:16 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kahramanmaraş'ın yöresel tatlarından Mimbar Dolması'nın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
3 adet Kuzu kalın bağırsağı
500 gr kuzu kıyma
4 kase bulgur
1 ½ su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı biber salçası
6 tatlı kaşığı pulbiber
3 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 adet kuru soğan
3 adet yeşil biber
1 demet maydanoz
 
Yapılışı:
Kuzu kalın bağırsaklarının dış kısmındaki yağları sıyrılır ve içi dışı güzelce yıkanıp temizlenir.İç harcı için; kuru soğanlar ve yeşil biberler küçük küçük doğranır.  Maydanaozların sap kısımları kesilerek ince ince kıyılır, soğan ve biberlerle birlikte derince bir karıştırma kabına alınır. 4 kase bulgur ve kuzu kıyması da kaba eklenir.  Pulbiber ve karabiberi de ilave edilir. 4 tatlı kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı biber salçası harca eklenir. Zeytinyağı da eklenen harç; tüm malzemeler özleşene kadar karıştırılır. Dolma harcı, kuzu kalın bağırsaklarının içine doldurulur. Hazırlanan mimbar dolmaları bir süzgecin içine konur ve 5 – 6 tatlı kaşığı tuz ile iyice ovulur. Tuzla ovulan mimbar dolmaları yıkanır ve tekrar tuzlanıp ovulur ve yıkanır. Büyük bir tencereye su konur ve  mimbar dolmaları içine atılır. Dolmaların ağzını, kaynarken kendiliğinden büzüleceği için ayrıca bağlamaya gerek yoktur.  Su kaynayınca içine 3 tatlı kaşığı tuz konur ve kapağı kapatılarak ocağın küçük gözünde kısık ateşte pişirilir.Mimbar dolmaları haşlandıktan sonra zeytinyağı ile yağlanan fırın tepsisine alınır. Suyundan da biraz üzerine gezdirildikten sonra fırında nar gibi kızarana kadar 10 – 15 dakika pişirilir.Mimbar Dolması servise hazırdır.
 

  
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI