Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
3 patates
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Kızartma için: Sıvıyağ
Sosu için:
250 gram dana kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı salça
Servis için:
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Bulgur ve irmik bir kaba alınıp karıştırılır. Üzerine sıcak su eklenip kapağı kapatılır. Patateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır. Kızgın yağda kızartılır. Şişen bulgur ve irmik yoğurulur. Yumurta, tuz ve un eklenip iyice yoğurulur. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Un serpilmiş bir tepside bekletilir. Üzerinin sosu için soğan yemeklik doğranıp kavrulur. Kıyma eklenip suyunu bırakıp çekene kadar tekrar kavrulur. Son olarak salça ve baharat eklenip iyice harmanlanır. Köfteler kaynar tuzlu suda haşlanıp süzülür. Servis tabağına yayılıp orta kısmı açılır. Köftelerin ortasına kızarmış patatesler yerleştirilir. Köftelerin ve patateslerin üzerine kıyma sos yayılır. İsteğe bağlı olarak sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN