Malzemeler:
Hamuru için;
4½ su bardağı mısır unu
2 bardak ılık su
Harcı için;
200 gr. tereyağı
10 yemek kaşığı yoğurt
1 bağ pırasa
1 tatlı kaşığı salça
1 adet yumurta
Üzeri için;
5 yemek kaşığı yoğurt
Su
Tuz
Yapılışı:
Pırasaların yeşil yaprakları kesilir ve sapları doğranır. Ardından tereyağıyla birlikte kavurmak için ocağa koyulur. Salça, karabiber ve tuz eklenerek kavurmaya devam edilir.
Mısır ununa bir tutam tuzu serpilir. 2½ su bardağı mısır unu azar azar ılık su verilerek yoğrulur. Mısır unu, hamur kıvamına gelince tepsi yağlanır ve hamur tepsiye bastırarak yayılır. Kavrulan pırasalar tepsinin her yanına eşit olarak dağıtılır. Tepsinin üzeri pırasayla tamamen kaplanır. Tereyağı eritilir ve yoğurtla karıştırılarak pırasaların üzerine sürülür.
Yoğurma kasesine iki bardak daha mısır unu dökülür. Tuzu eklendikten sonra azar azar suyla un karıştırılır. Islatılan mısır unu tepsinin üzerine dağıtılır.
Mısır böreğinin ikinci katı için yeniden yoğurtlu tereyağı yapılır. Az miktar suyla açılan yoğurtlu tereyağına yumurtası da kırılarak çırpılır. Tepsiye sürülerek mısır böreği fırına verilir.
Böreğin üzeri için ayran yapılır. Fırından çıktıktan bir süre sonra ayranı dökülür. Ayranını çeken mısır böreği kareli dilimlenerek servis edilir.