Malzemeler:
1/2 kg kemikli dana eti
1 Su bardağı buğday
1 Su bardağı mısır
1 Su bardağı haşlanmış barbunya
4-5 Adet defne yaprağı
Üzeri için:
Tereyağı
Pul biber
Yapılışı:
Mısır ve buğday bir gece önceden bir taşım kaynatılır. Barbunya bir gece önceden pişirilir. Mısır, buğday ve barbunya aynı tencereye alınarak 15 dakika kaynatılır. Dana eti önce kendi suyunu çekene kadar kavrulur. Ardından sıcak su ve defne yaprağı ilave edilerek haşlanır. Haşlanan etin suyu süzülür. Süzülen et suyu; mısır, buğday ve barbunyaya ilave edilir. Etler soğuduktan sonra didiklenir ve çorbaya eklenir. Tuz ilave edildikten sonra bir taşım kaynatılır. Tereyağı ve pul biber kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülerek süslenir.
Mısır çorbası servise hazır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN