Malzemeler:
700 gr. kemikli dana eti
2 su bardağı kırık mısır
1 su bardağı barbunya
3 adet kuru soğan
½ çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Yapılışı:
2 orta boy kuru soğan yemeklik doğranıp yarım çay bardağı sıvıyağda pembeleşene kadar kavrulur. Parça dana etleri kavrulan soğanların üzerine eklenir. Rengi dönen etlere 2 yemek kaşığı domates salçası koyulur ve kokusu çıkana kadar kavrulur. Akşamdan ıslatılmış 2 su bardağı kırık mısır ve barbunya etlere eklenir. Tencereye malzemelerin üzerini 2-3 parmak çıkacak kadar sıcak su dökülür. Arzuya göre tuz, pul biber ve karabiberle lezzetlendirilip pişmeye bırakılır.
Sosu için, 1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp 2 yemek kaşığı tereyağı ve biraz sıvıyağla birlikte ayrı bir tavada kavrulup pişen çorbaya eklenir.
Mısır Çorbası servise hazırdır.