Malzemeler:
2 kase yulaf unu
2 kase mısır unu
1 kase eski kaşar veya beyaz peynir
1 kase yoğurt
1 kase sıvıyağ
2 yumurta
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Süt
Yapılışı:
Derince bir kaba mısır ve yulaf unu alınır. Üzerine kabartma tozu ve vanilya ilave edilip tüm kuru karışım iyice karıştırılır. 2 çay kaşığı şeker biraz sıcak suda eritilir ve karışıma eklenir. Yoğurt ilave edilip 2 yumurta kırılır. Sıvıyağ da eklenip iyice karıştırıldıktan sonra kek kıvamını alana kadar soğuk süt ilave edilir. Peynirler küp küp doğranır ve kıyılmış dereotu ile birlikte hamura eklenip karıştırılır. Kek kalıbı yağlanır ve kek hamuru dökülür. 200 derecede önceden sıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
Mısır Unlu Yulaflı Peynirli Minik Kekler servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN