Malzemeler:
Hamuru için:
1 kilo un
100 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzeme:
1 kilo domates
4 adet soğan
3 adet sivri biber
1 adet dolmalık biber
1 kase pirinç
8 yemek kaşığı domates sosu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
3 adet sivri biber, 1 dolmalık biber, 4 adet soğan ve bir kilo domates ince kesilerek kavurulur. Sebzelerin üzerine birer çay kaşığı karabiber ve pul biberle birlikte 8 yemek kaşığı domates sosu eklenerek karıştırılır. 1 kase de pirinç eklenerek karıştırılarak böreğin içi pişirilir. 1 kilo una, 1 paket kabartma tozu, 100 gram tereyağı, tuz ve sıvı yağ dökülerek yoğurulur. İstenen kıvama gelen hamur bezelere bölünür ve dinlendirilir. Yeteri kadar dinlenen 10 beze böreğin alt kısmını hazırlamak için açılır. Üzerlerine eritilen tereyağı sürülen bezeler üst üste konularak bir kez daha açılarak pişince kat kat gözükecek bir yufka elde edilir. Açılan yufka tepsiye serilir ve üzerine kavrulan sebzeli malzeme eklenir. Böreğin üzeri için açılan bezeler de yağlanıp yufka haline gelince malzemelerin üzeri kapatılır. Son olarak böreğin üzerine iç malzemenin suyu sürülerek fırında pişirilir.
Muhacir böreği sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN