Malzemeler:
2 bardak bulgur,
350 gram dana kıyma,
3 adet kuru biber( biber salçası da olabilir),
1 küçük soğan,
10 yumurta,
Tereyağ
İçinin yapımı:
Bir tava içine 350 gram çiğ köftelik dövülmüş dana kıyma zeytinyağı ile kavrulur. Kıyılmış 1 orta boy soğanı koyup kısık ateşte kavrulur. Kavrulan karışımın üzerine iri çekilmiş 1 su bardağı ceviz, 3 tatlı kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz koyduktan sonra karıştırmaya devam edilir.
Yapılışı:
Geniş bir kap içine 2 bardak bulgur konulur. Üzerine 3 adet dövülmüş kuru kırmızı biber(biber salçası da olabilir) ilave edilir. Su ile ıslatılıp karıştırılır. Rendelenmiş 1 küçük boy soğan, 2 tatlı kaşığı kimyon ve tuz koyduktan sonra çiğköfte yoğurur gibi yoğrulur. Yoğrulan karışım işaret parmağıyla oyulur. İçine, yapılan harç doldurulup ağzı kapatılır. Köfteleri haşlamak için bir tencere su ile doldurulur. Köftelerin suyun içinde dağılmaması için içine bir kaşık tuz atılır. Ardından köfteler suya bırakılır. 10 dakika haşlanır. Bir tava içinde tereyağ eritilir. Haşlanan köfteler yağda kızartılır. Kızaran köfteler bir tava içine alınır. Yumurtalar içine dökülür. Ve pimeye bırakılır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN