Malzemeler:
Mumbar
Bağırsak
Sirke
İçi:
2 patates
2 kuru soğan
1 demet maydanoz
2 bardak bulgur
1 avuç reyhan
Kırmızıbiber
Yenibahar
Pulbiber
2 yemek kaşığı karışık domates biber salçası
Sıvıyağ
Yapılışı:
Bağırsaklar iki veya üç sefer içleri ve dış yüzeyleri yıkandıktan sonra sirkeli suda bekletilir. Sudan alınan bağırsaklara kaya tuzu serpilir. Tuzlanan bağırsaklar bıçak sırtıyla kazınarak yeniden temizlenir.
Kazındıktan sonra yeniden ters düz edilen mumbarlar son defa sudan geçirilir. Mumbarın harcı için iki adet patates soyulur ve küp küp doğranır.
Doğranan patatesler tencereye alınarak üzerlerine su eklenir.
Soğanlar ve maydanozlar kıyılır. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı pul biber, tuz ve bir avuç reyhan ufalanır. Sıvıyağ, 1 yemek kaşığı karışık domates ve biber salçası, 1 bardak bulgur ve harcın kıyması tüm karışıma eklenerek yoğrulur.
Bağırsağın dış yüzü içe doğru kıvrıldıktan sonra harç başparmakla bağırsakların içine doldurulur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta harcın çok da sıkı doldurulmamasıdır. Bir avuç kaya tuzu mumbarların her yanına yedirilir ve son defa yıkanır. Mumbarlar tencereye düzgün bir şekilde serilir. Su ve 1 yemek kaşığı tuz da eklendikten sonra mumbarlar düdüklü tencerede pişirilir. Pişen mumbarlar fırınlanır. Üstleri kızardıktan sonra bir servis tabağına alınarak tepsinin dibinde kalan suyu verilir. Taze naneyle süslenerek servis edilir.