1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam adaçayı
Yapılışı:
Tavuk göğüs eti küçük küçük doğranır. Derince bir tencereye alınır ve üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı eklenerek sotelenir. Kabakların ve havuçların kabukları soyulur ve küp küp kesilir. Rengi dönene tavuk etlerine havuç eklenip biraz kavrulur, kabaklar da eklenip biraz daha kavrulur ve üzerine bol sıcak su ilave edilir. 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve yaklaşık 10 dakika kaynamaya bırakılır.Terbiyesi için; 10 yemek kaşığı yoğurt ve 3 çorba kaşığı un iyice çırpılır. Kesilmemesi için çorbanın suyundan biraz eklenip karıştırılır ve yavaş yavaş devamlı karıştırılmaya devam edilen çorbaya dökülür. İçine arpa şehriye ilave edilip biraz daha pişirilir. Çorba servis kasesine alınır ve üzerine 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı gezdirilip bir tutam kuru adaçayı serpilir.
Muradiye Çorbası servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN