Malzemeler:
3 su bardağı ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı sirke
2 adet yumurta
1 paket karbonat
1 yumurta akı
250 gr tereyağı
4 su bardağı un
Şerbeti için;
4 bardak şeker
4 bardak su
½ limon
Yapılışı:
4 su bardağı unun üzerine; 2 adet yumurta, 1 tutam tuz, 1 paket karbonat, 1 bardak süt, 3 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 bardak sıvı yağ, 2 yemek kaşığı yoğurt eklenip hamur yoğrulmaya başlanır. Yoğrulan hamur dinlenmeye bırakılır. Cevizler irili ufaklı parçalanır. Dinlenen hamur küçük küçük bezelere ayrılır. 10 adet beze nişasta serpilerek servis tabağı büyüklüğünde açılır ve üst üste serilir. 10 adet yufka birlikte açılarak tek bir yufka elde edilir. Yufka 3 parmak genişliğinde karelere ayrılır. Her kare; ortasına ceviz yerleştirilip muska şeklinde kapatılır ve uçları yumurta akı sürülerek yapıştırılır. Kalan bezeler de 10’arlı katlar halinde açılıp, kesilir ve kapatılır. 250 gr tereyağı, biraz sıvı yağ ile birlikte kızdırılır ve hamurların üzerine dökülür. Muska şeklindeki hamurlar ortalama 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Şerbeti için; 4 bardak şeker, 4 bardak suyla kaynatılır, 5-6 damla limon suyu sıkılıp ocaktan alınır. Pişen hamurların üzerine yaklaşık 5 dakika dinlendirilen sıcak şerbet dökülür.
Muska Tatlısı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN