X
X

Nardanaşı tarifi

29.01.2013 Salı 16:27 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Diyarbakır'ın yöresel tatlarından Nardanaşı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 su bardağı simindirik
1 su bardağı köftelik bulgur
4 parça kuzu incik
200 gr az yağlı kuzu kıyma
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı pul biber
1 kase nar
 
Yapılışı:
4 parça kuzu incik haşlanır. 1’er bardak simindirik (bulgur unu) ve ince bulgur karıştırılır ve 1 çay kaşığı tuz serpilip biraz suyla ıslatılır. 200 gr kuu kıymayla birlikte birbirini tutana kadar güzelce yoğrulur. Hazırlanan harçtan misket büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. 2 adet kuru soğan yemeklik doğranır.  Yarım çay bardağı sıvı yağda soğanlar kavrulur. 2 yemek kaşığı salça eklenip 1 çay kaşığı tuz ve pul biber serpilir, 1 yemek kaşığı nar ekşisi ilave edilir. Haşlanmış kuzu incikler de tencereye yerleştilirilir. Etlerin üzerine geçecek kadar et suyu dökülür. Kaynamaya başlayınca köfteler atılır. Köfteler haşlanana kadar pişirilir. Pişen yemeğin üzerine nar taneleri serpilir.
 
Nardanaşı servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI