X
X

Nevzine Tarifi

03.03.2014 Pazartesi 16:11 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ankara'nın yöresel tatlarından Nevzine tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr tereyağı
2 çorba kaşığı tahin
1 kahve fincanı su
4 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı fıstık içi 

Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım çay bardağı pekmez 

Yapılışı:
Un derin bir kaba alınır. Tereyağı eritilip içine tahin eklenip karıştırılır. Ilınınca una eklenip 1 kahve fincanı su ve ceviz içi eklenir. Karıştırılıp sert bir hamur elde edene kadar yoğurulur. Son olarak un ilave edilir ve iyice yoğurulur. Kare cam kaba bastırılarak yayılır. Baklava şeklinde kesilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe rengi değişene kadar pişirilir. Üzerine fıstık içi dökülüp tekrar fırınlanır ve 10 dakika daha pişirilir. Şerbet için su, şeker ve pekmez kaynatılıp ılıtılır. Fırından çıkartılan tatlı 5 dakika dinlendirilip üzerine ılık şerbet dökülür.


MUTFAĞIM VİDEOLARI