X
X

Nevzine Tatlısı tarifi

20.01.2013 Pazar 14:14 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Nevzine Tatlısı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 adet yumurta
2 kaşık yoğurt
1 büyük kaşık tahin
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kase ceviz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
 
Şerbeti için:
5.5 bardak şeker
5 bardak su
1 çay bardağı pekmez
 
Yapılışı:
1 paket margarin eritilir. Tepsiye dökülen unun üzerine erimiş yağ dökülür. Unun ortası açılarak 1 yumurta kırılır. 1 pakette kabartma tozu una serpilir. Unun üzerine 2 yemek kaşığı yoğurt ve 1 büyük kaşık tahin eklenir. Unlu karışımı yoğurmadan topak olacak şekilde harmanlanır. Tepsinin üzerine iyice yerleştirilen hamur bıçakla kesilerek dilimlenir. Ve fırında pişirilir. 5 bardak suya 5.5 bardak şeker eklenerek karıştırılır. 1 çay bardağı da pekmez ve birkaç damla limon eklenerek şerbet kaynatılır. Soğuyan şerbet fırından çıkan tatlının üzerine dökülür.
 
Nevzine tatlısı sunuma hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI