Malzemeler:
3 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet kabak
2 adet patates
2 adet sivri biber
1 adet havuç
1 adet limon
2 sap pırasa
3 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Sos Malzemeleri:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
Dana kuşbaşı etleri daha ince kestikten sonra yemeğin pişirileceği düdüklü tencereye koyulur. Piyazlık doğranan soğanlar, 2 yemek kaşığı tereyağı ve kaynar su ile tencereye aktarılır. Yemeğin salçası da eklendikten haşlanmış nohutlar da tencereye aktarılır. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak pişmesi için bırakılır. Pırasa, havuç, sivri biber, kabukları soyulmuş domates ve alacalı doğranan patlıcanlarla, kabaklar suya bastırılır. Düdüklü tencerede ki yemeğin pişmesinin ardından soğuk suda kapağı açılarak et suyu süzülerek başka bir tencereye aktarılır. Nohutlu et suyuna sebzeler atılarak pişirilir. Pişen sebzelerin üzerine daha önce pişirilen nohut ve et eklenerek 10 dakika daha pişirilir. Yemeğin sosu için ise 2 yemek kaşığı tereyağı, 1’er tatlı kaşığı sumak ve nane ile eritilerek yemeğin üzerine dökülür. Servis edilen yemek üzerine limon sıkılarak yenilir.
Afiyet olsun...
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN