Malzemeler:
Hamuru için:
Aldığı kadar un
2 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
½ kg. nohut
1 su bardağı şeker
1 bardak nohut suyu
2 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti için:
½ su bardağı şeker
½ bardak su
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı:
Öncelikle kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Böreğin harcı için önceden haşlanmış nohut dolaptan çıkarılır. Yufkanın her yanına yayılması için nohutlar iyice çekilir.
Çekilen nohuta şekeri ve pekmezi ilave edilerek karışım iyice özleştirilir. Harcın daha güzel özleşmesi için nohutun haşlama suyuyla karıştırılır.
Hamurdan koparılan bezeler yuvarlanır ve açılır. Böreğin iç yufkaları orta boy bir tava büyüklüğünde açılır. Yufkalardan biri sacda pişirilir. Böreğin altına serilecek ve tüm çevresini sararak kapatacak daha büyük bir yufka açılır. Fırın tepsisi yağlanır. İlk olarak yaş ve büyük açılan yufka tavaya serilir. Saçta kurutulan yufka şekerli ve pekmezli nohut püresiyle sıvanır.
Pekmezli nohutlu harcıyla 5 kat kuru yufka tepsiye üst üste dizilir. Tepsinin üstündeki ve altındaki iki yaş yufka birleştirilerek börek kapatılır. Böreğin şerbeti için toz şeker ve suyla şerbet yapılır. Börek tepsinin kapağında ters yüz edilerek pişirilir. Son olarak şerbetlenen börek servise hazırdır.