Malzemeler:
Dışı için:
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı ince bulgur
½ su bardağı nohut
4 tatlı kaşığı toz isot
Harcı için:
6 adet isot ya da acı kırmızı biber
4 adet domates
3 adet soğan
4 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Bir yoğurma tepsisine kırık buğday ve yanına bir su bardağı ince bulgur eklenir. Biraz suyla yumuşamaya bırakılır. Önceden haşlanmış nohutlar rondoda çekilir ve ayrı bir kaba aktarılır. Azar azar suyla beraber bulgur ve buğday çiğköfte gibi kuvvetlice yoğrulmaya başlanır. Tepsiye tuzu da serpilir. Tepsi kurumaya başladığında azar azar su ilave edilir. Haşlanıp çekilen nohutu da harca ilave edilir ve yoğurmaya devam edilir. Köftenin iç harcı için soğanları piyazlık doğranır, bir süzgece alınınarak tuzla ovulur. İsotlar ve domatesler küp küp kesilir. İç harç bir kaseye alınır üzerine ovulan soğanlar ilave edilir. Harç tuz ve karabiberle harman edilir. Kıvama gelen dış harçtan limon büyüklüğünde parçalar alınır. Hızlıca yuvarlanırken ortası parmak bastırıp oyulur. Köftenin iç harcı bu oyuğa yerleştirilir. Köfte kapatılır ve yayvan şekillendirilir. Bir tencereye kaynamış su alınır ve iki tatlı kaşığı tuzu atılarak köfteler pişmeye alınır. Pişen köfteler süzgeçte soğumaya bırakılır ve servis edilir . Nohutlu köftenin yanında koruk suyu da sunulabilir.