Malzemeler:
Hamur İçin:
½ Kg Un
1 Adet Yumurta
½ Su Bardağı Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı Dolusu Yoğurt
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Su
İç Malzemeler:
1 Su Bardağı Haşlanmamış Nohut
1 Adet Kuru Soğan
1-2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
1 Tutam Tuz
1 Tutam Karabiber
1 Tutam Kırmızı Biber
Yapılışı:
Hamur tarifi:
Hamurun yoğurulacağı geniş tepsiye yarım kilo un dökülür. Unun ortası açılarak yarım su bardağı zeytinyağı ve bir adet yumurta kırılarak eklenir. Bir yemek kaşığı yoğurt ve bir çay kaşığı tuz eklenen karışım kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur. Kıvamını tutam hamur üzeri örtülerek bir süre dinlendirilir.
İç tarifi:
Küçük parçalar halinde doğranan bir adet kuru soğan, bir yemek kaşığı zeytinyağı kızdırılan tavada kavurulmaya başlanır. İki su bardağı haşlanmış nohut rondoda çekildikten sonra tavada kavurulan soğanlara eklenir. Karışıma bir tutam tuz, bir tutam karabiber ve bir tutam da kırmızı biber eklenerek karıştırılarak kavurma işlemi bitirilir. Börek tarifi; Dinlenen hamur oklava ile dikkatlice açılır. Hamur, börekleri sarmak için üç parmak kalınlığında ve şeritler halinde dört veya beş uzun eşit parça halinde kesilir. Nohutlu börek içi şeritlere yerleştirilerek muska halinde en az üç kat olacak şekilde katlanır. Muska haline gelen börek hamuru şeritten kesilerek aynı işlem diğer parçalara da uygulanır. Geniş bir tavaya bolca zeytinyağı koyularak kızdırılır. Muska haline getirilen ve açılmaması için iyice yapışması sağlanan börekler kızgın yağa atılır. Her iki yüzü de eşit kızaran börekler yağdan alınarak servise sunulur.