Malzemeler:
7-8 patlıcan,
5-6 kabak,
1 su bardağı pirinç,
2 su bardağı kıyma,
Yarım demet maydanoz,
Yarım demet nane,
1 soğan,
2-3 diş sarımsak,
1.5 su bardağı haşlanmış nohut,
Karabiber, kimyon, tuz,
1 yemek kaşığı biber salçası,
2 yemek kaşığı domates salçası,
Sıvıyağ,
Limon suyu
Sos için:
4-5 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı
biber salçası,
1.5 tatlı kaşığı kuru nane,
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,
Yarım limon suyu
Yapılışı:
Pirinç, kıyma, ince kıyılmış maydanoz-nane, rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsak, salçalar ve baharatlar karıştırılır. Nohut, sıvıyağ ve limon suyu eklenip karıştırılır. Patlıcan ve kabaklar ikiye kesilip içleri oyulur. Dipleri hafifçe delinir. İçlerine tuz ve karabiber serpilir. Harç ile doldurulur. Tencereye dizilir. Üzerine su gezdirilir. 20 dakika pişirilir. Sos için sıvıyağda salça, ezilmiş sarımsak kavrulur. Kuru nane eklenir. 1 çay bardağı su ve limon suyu eklenip sulandırılır. Ve yemeğin üzerine gezdirilip 20 dakika daha pişirilir.