Malzemeler:
1 kilo yaprak
1 kilo kemikli kuzu gerdanı
2 su bardağı nohut
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırık buğday
½ çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru reyhan
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
2 adet soğan
Sos için:
2 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Zeytinyağı
Yapılışı:
1 su bardağı ince bulgur ve 1 su bardağı kırık buğday yıkandıktan sonra karıştırılarak suyunu çekmesi için bekletilir. Küp küp kesilen 2 soğana, 3 yemek kaşığı domates salçası eklenir. Karışıma 2’şer çay kaşığı kara biber ve pul biber, 1 yemek kaşığı kuru reyhan, 1 çay kaşığı kimyon eklenir. Bulgur ve buğdayla hazırlanan karışım yoğurularak hazırlanır. Bir miktar sıvı yağ eklenen dolma iç malzemesine haşlanmış 2 su bardağı nohutta eklenerek yapraklarla sarılır. Yemeğin pişeceği tencerenin dibine 1 kilo kemikli kuzu gerdanı serilir. Sarılan yaprak sarmaları da tencereye serilen etlerin üzerine dizilir. Su eklenen dolmalar pişirilmeye başlanır.Sos yapılışı: 2 adet soğan, 2 yemek kaşığı domates salçası, zeytinyağında eritilen tereyağının içinde 3 tatlı kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı karabiber eklenerek kavurulur.Hazırlanan sos yemeğe eklenerek kaynayana kadar pişirilir.
Nohutlu yaprak sarma servise hazırdır.