X
X

Nokul tarifi

06.03.2013 Çarşamba 11:16 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Isparta'nın yöresel tatlarından Nokul tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
6 su bardağı un
1 paket yaş maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı tahin
1 su bardağı ceviz
Sıvı yağ
Susam
 
Yapılışı:
6 su bardağı unun üzerine, 1 silme çay kaşığı tuz serpilir. 1 bardak ılık suyun içine, 2 tatlı kaşığı şeker ve maya katılır ve köpürene kadar bekletilir. Maya unun üzerine dökülür ve hamur ılık su ile birlikte toparlanana kadar yoğrulur. Yoğrulan hamura yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve biraz daha yoğrulup üzeri temiz bir bezle örtülüp dinlenmeye bırakılır. Susam su ile ıslatılır. Dinlenen hamur 4 bezeye ayrılır. İlk beze oklava yerine elle açılır(eller yağlanır)  Hamurun üzerine 2-3 yemek kaşığı tahin dökülüp bolca ceviz serpilir. Bulunabilirse ısparta’nın meşhur nokul kokusundan da katılır (Nokul kokusu; toz halinde yöreye özgü bir baharattır) Hamur gevşek bir şekilde katlanıp sarılır ve dilimlere ayrıldıktan sonra üzerine susam serpilip tepsiye yerleştirilir. diğer bezeler de aynı şekilde hazırlanır. Nokul hamurları ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir.
 
Nokul servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI