Malzemeler:
1 kg. karalahana
1 su bardağı kurufasulye
1 su bardağı mısır
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı bulgur
3 diş sarımsak
Yapılışı:
Karalahananın sap kısımları çıkartılır, küçük küçük doğranır. Üzerine çıkacak kadar suyla birlikte yaklaşık 5 dakika kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülerek acı suyunun gitmesi sağlanır. Üzerine tekrar sıcak su, 1 su bardağı kurufasulye ve mısır koyulur. Yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir. Lahana tuzu çok çektiğinden bol tuzla birlikte harlı ateşte pişirilmeye devam edilir.
1 su bardağı pilavlık bulgur yıkanıp süzülür. 3 diş sarımsak dövülür. 1 su bardağı ceviz robotta çekilir. Lahanalar yumuşayınca 1 su bardağı bulgur eklenir. Biraz daha pişirilir. Bulgurlar da pişince ceviz ve sarımsaklar eklenip ocaktan alınır. Bol tereyağı eritilip, yemeğin üzerine gezdirilir.
Nububey servise hazırdır.