Malzemeler:
10 adet mantar
2 adet havuç
1 tutam dereotu
1 litre et suyu
Yarım litre süt
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Yarım litre soğuk süt kavrulan unun üzerine devamlı karıştırılarak eklenir. Ardından 1 litre de et suyu eklenir. 1 yemek kaşığı un biraz suyla yoğrulup küçük hamur parçaları hazırlanır. Fokurdamaya başlayan çorbaya yavaş yavaş eklenir.
1 tutam dereotu kıyılır. 2 adet havuç ve 10 adet mantar küp küp doğranır. Mantar ve havuçlar 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulur. Diriliğini kaybedince pişmeye devam eden çorbaya eklenir. Üzerine kıyılmış dereotları ilave edilip bir iki taşım daha kaynatılır.
Oba çorbası servise hazırdır.