X
X

Orta Patlıcan tarifi

05.03.2012 Pazartesi 10:30 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Konya'nın yöresel tatlarından Orta Patlıcan'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
2 kilo kuzu eti
6 Adet patlıcan
11 Adet domates
2 Adet kuru soğan
2 Yemek kaşığı tereyağı
3 Adet sivri biber
1 Adet kırmızı biber
1 Yemek kaşığı biber salçası
Et suyu
 
Yapılışı:
Kuzu ön kol eti düdüklü tencerede pişirilir.  Kişi başı bir adet patlıcan (6 adet)  alacalı soyulup tuzlu suda bekletilir. 2 adet soğan yemeklik doğranır, ayrı bir tencerede eritilen tereyağına soğanlar eklenir. Soğanların rengi değişince 1 yemek kaşığı biber salçası soğanlara ilave edilir. 1 adet kırmızı biber ve 3-4 adet sivri biber doğranıp, kavrulan salçalı soğanlara eklenir. Mevsimine göre 10-11 adet domates de kabukları soyulduktan sonra yemeğe eklenir. Patlıcanların suyu süzülüp yemeğe ilave edilir ve tencerenin kapağı kapanır. Et pişince, diğer tencerede pişen malzemelerin üzerine alınır ve et suyundan da tencereye aktarılıp, birlikte biraz daha pişirilir.Yemeğe isteğe göre pişince maydanoz eklenip, servis edilebilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI