MALZEMELER:
2 orta boy kök pancar ve sapları
1 kase arapsaçı
1 bağ turp otu
1 bağ tatlı radika
1 dal taze sarımsak
3 yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Tüm otlar yıkanıp temizlenir. Önce pancar kökleri soyulur ve küp halinde doğranır. Zeytinyağında 1 yemek kaşığı şeker ile kapak kapalı olacak şekilde pişirilir. Suyunu bırakıp yumuşadığında kapak açılır ve üzerine ilk olarak arap saçı konulur. Arap saçı yumuşayınca sırasıyla diğer otlar tencereye eklenir ve kavrulur. Üzerine ince kıyılmış taze sarımsak eklenir ve sarımsağın kokusu çıkana kadar daha kavrulur. Kavrulan malzeme fırın kabına yayılır ve üzerine yumurta kırılıp, yumurtaların beyazı pişinceye kadar 200 derece fırında tutulur.