X
X

Paçanga Böreği Tarifi

03.03.2014 Pazartesi 12:58 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Paçanga Böreği tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
4 yufka
250 gram pastırma
2-3 domates
2-3 biber
200 gram kaşar peyniri

Sos için:
Yarım kg süt
3 yumurta
Yarım şişe maden suyu
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz

Üzeri için:
1 yumurta
Susam

Yapılışı:
Sos için süt, yumurta ve zeytinyağı iyice çırpılır. Tuz ve maden suyu eklenip karıştırılır. Yufkalardan biri düz bir zemine serilir. Hazırlanan sostan sürülür. Üzerine ikinci yufka serilip tekrar sos sürülür. Yufka 8 eşit üçgen olacak şekilde kesilir. Üçgenlerin üzerine ikişer dilim pastırma, kaşar dilimi, domates ve biber yerleştirilir. Yufkalar kalın olacak şekilde sarılıp fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 fırında pişirilir.

MUTFAĞIM VİDEOLARI