Malzemeler:
300 gr. yarma (buğday)
1 tutam pancar yaprağı
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
½ kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı:
1 su bardağı yoğurt; 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta ve 1 tutam tuzla birlikte çırpılır. 300 gr. önceden haşlanmış yarmanın üzerine eklenir. 1 tutam pancar ince ince doğranır. Çorbaya ilave edilir. Yarım kuru soğan yemeklik doğranır. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağıyla kavrulur. 1 tatlı şaşığı nane serpilir. Kaynayan çorbanın içine dökülür. 1 taşım daha kaynatılır.
Pancar Çorbası servise hazırdır.