Malzemeler:
3 demet pazı
1 kase kırık buğday
1 kase ince bulgur
3 yemek kaşığı un
4 adet soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
İnce bulgur ve yarma (kırık buğday) 1 çay kaşığı tuz serpilip ılık suyla ıslatılır. Pazı yaprakları kaynayan suda 1-2 dakika bekletilip süzgece alınır. Bulgur ve yarma 3 yemek kaşığı unla birlikte birbirini tutana kadar hamur gibi yoğrulur. Yapraklar boyuna ikiye kesilir ve yoğrulan harç yerleştirilip kalem gibi sarıldıktan sonra tencereye dizilir. Sarmaların; üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir. Üzerlerine çıkmayacak kadar su dökülüp, tabak kapatılarak pişmeye bırakılır. Sosu için; 4 adet kuru soğan küçük küçük doğranır. 3 yemek kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ ile birlikte soğanlar kavrulur. Pembeleşen soğanlara 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası eklenir. Salça kokusu çıkana kadar soğanla birlikte kavrulur ve 1’er çay kaşığı pul biber, karabiber, yenibahar ve kimyon serpilir. Sosun kıvamı suyla seyreltilir. Pişen pancar yaprağı köfteleri servis tabağına dizilir ve üzerine sos dökülür.
Pancar Yaprağı Köftesi servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN