Malzemeler:
4 su bardağı un
1 kase badem
1 çay bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
150 gram margarin
1 kase kayısı marmelatı
Beze Hamuru için:
2 adet yumurta sarısı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 kase ceviz
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 kase kayısı marmelatı
1 kase Antep fıstığı
Yapılışı:
Yarım paket margarin 4 su bardağı un ile buluşturulur. Üzerine iki yumurta sarısı, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya eklenir. Kavurulup öğütülen 1 kase badem katılıp hamur istenen kıvama gelene kadar yoğurulur. Hamur dinlenirken, iki yumurtanın akı 1 tatlı kaşığı tuz ile çırpılarak köpürtülür. 1 tüm yumurta, 1 su bardağı kalın çekilmiş ceviz ile krema iyice çırpılır. Kek hamuru kalıba dökülür ve kalıbın kenarları tabak gibi hamurla kaplanır.Kek hamuru kalıba bastırılarak yerleştirilip üzerine 1 kase kayısı marmelatı sürülür. Cevizli krema da marmelatın üzerine dökülerek fırında pişirilir. Pişen kekin kremasının üzerine 1 kase daha marmelat sürülür, 1 kase antep fıstığı tozu serpilir. Kavrulmuş bademlerle çiçek gibi süslenir.
Papatya pasta sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN