Malzemeler:
1 kg kuşbaşı dana eti
1 kg arpacık soğan
2 adet patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Etler düdüklü tencereye alınır ve üzerini geçmeyecek kadar su eklenerip kapağı kapatılarak yaklaşık 15 dakika pişirilir. Arpacık soğanların kabukları soyulur. Pişen etler tencereden alınır, suyu ayrılır. Düdüklü tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı konur. Üzerine domates ve biber salçası eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine arpacık soğanlar, karabiber, kimyon ve etler eklenir ve karıştırılır. Etin suyu yemeğe ilave edilir ve 1 tatlı kaşığı tuz da konarak biraz daha pişirilir.2 adet patatesin kabukları soyulur ve iri küpler halinde doğranır. Sudan geçirilen patateslerin fazla suyu kağıt havlu ile alındıktan sonra, kızgın yağda kızartılır. Patatesler kızarana kadar biraz daha pişmeye bırakılan yemeğin içine patatesler de eklenir ve yaklaşık 5 dakika daha düdüklü tencerenin kapağı açık olarak pişirilir.
Papaz Yahnisi servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN