X
X

Parmak Kebabı Tarifi

29.11.2013 Cuma 12:44 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Gaziantep'in yöresel tatlarından Parmak Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
7 adet patates  
4 adet patlıcan 
1 kg kuşbaşı kuzu eti 

Sosu için:
1 çorba kaşığı domates salçası 
1 çorba kaşığı biber salçası 
1 soğan 
2 biber 
2 domates 
1 çay bardağı domates sosu 
2 çorba kaşığı zeytinyağı 
Tuz 

Kızartmak için: Sıvıyağ 

Yapılışı : 
Patates ve patlıcanlar soyulduktan sonra parmak şeklinde doğranır. Sonra yağda kızartılıp fırın kabının kenarlarına altta patatesler üstte patlıcanlar olacak şekilde dizilir. Diğer tarafta et iyice kavrulur. Daha sonra 2 çorba kaşığı zeytinyağı eklenip karıştırılır. Doğranmış soğan, biber ve domates eklenip kavurmaya devam edilir. Domates ve biber salçası eklenip karıştırıldıktan sonra 2 su bardağı su ilave edilir. Kısık ateşte pişirilir. Tuz atılır. Et piştikten sonra tepsideki sebzelerin ortasını boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirilir.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN  

MUTFAĞIM VİDEOLARI