X
X

Paşa Böreği tarifi

19.06.2012 Salı 14:59 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Aydın'ın yöresel tatlarından Paşa Böreği'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

Hamuru için:
2 adet yumurta
1 adet soğan
2 fincan su
1 çay kaşığı tuz
Harcı için:
½ kg kıyma
½ demet maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Alabildiği kadar un
Karabiber
Kemikli et suyu için:
Kemik
Soğan
Havuç ve defne yaprağı
Üzeri için:
1 çay bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Maydanoz
Yapılışı:
2 fincan suyun içine 2 adet yumurta kırılır, 1 çay kaşığı tuz ve alabildiği kadar unla yoğrulur. Hamur, beklemeye alınır. Harcı için, 1 soğan incecik doğranır, 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Yarım kilo kıyma, soğanların üzerine eklenerek kavrulur, tuz ve karabiberi ilave edilir. Ocaktan almadan önce ince doğranmış yarım demet maydanozu da eklenir. Hamur, bezelere ayrılıp kızartılacağı tavanın boyutuna uygun olacak şekilde açılır. Yufkalar, bol sıvıyağda kızartılır. Kemik, soğan, havuç ve defne yaprağıyla hazırlanan et suyuna batırılarak yumuşatılır. Bir fırın tepsisine dizilen yufkaların aralarına iç harcı serpilir, üstüne de et suyundan gezdirilir. 10 dakika fırınlanır. Üzerine suyla kıvamı inceltilen süzme yoğurt ve 1 yemek kaşığı tereyağında eritilen 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber gezdirilir, maydanozla süslenir.
Paşa Böreği, servise hazırdır.


MUTFAĞIM VİDEOLARI